Skip to Content

Projecten

 • Slingerwinkel.nl
  Dit project is een experiment met het ontwikkelen van alternatieve manieren van verhalen vertellen. De website vertelt de verhalen van een imaginaire feestwinkel en haar medewerkers met gebruik van verschillende media, zoals e-mail, website, sms en smartphone apps. Gebeurtenissen worden vanuit verschillende perspectieven verteld, waarbij de bezoeker voortdurend kan wisselen van perspectief en medium. Het project is gepland voor 2016.
 • Virtueel Museum  IRL
  Museumobjecten vertellen de mooiste verhalen als je er een paar bij elkaar zet. Die verhalen kunnen ook voor iedereen anders zijn, en iedereen kan zijn eigen verhaal vertellen aan de hand van een paar zorgvuldig uitgekozen voorwerpen of schilderijen. Het project Virtueel Museum IRL geeft mensen de mogelijkheid via Internet hun eigen tentoonstelling samen te stellen en die tentoonstelling dan ook in het echt te bekijken. We hopen dit project in de loop van 2015 te realiseren. Zie ook deze video op YouTube.
 • Dutch Culture Link
  In samenwerking met de UBA (Universiteitsbibliotheek UVA) en TIN (Theaterinstituut Nederland) werken we aan een project waarmee de praktische mogelijkheden van Linked Open Data bij erfgoeddatabases willen laten zien. Ad Aerts (sArte) en Lukas Koster (UBA) hebben dit project in mei 2011 gepresenteerd op de ELAG conferentie in Praag.
 • Website Jan Mul
  Stichting sArte.nl heeft in samenwerking met de stadsbibliotheek Haarlem een website over de Haarlemse componist Jan Mul gebouwd.  www.janmul.nl.
 • Spitsvondige t-shirts
  Een illustrator, een concept designer en een techneut realiseerderden samen een tweet-shirt. Het idee sloeg zo aan dat Stichting sArte.nl een shirtshop heeft opgezet: spitsvondige t-shirts met een knipoog naar nieuwe media. De opbrengsten komen ten goede aan nieuwe projecten van de Stichting.
 • Theaterencyclopedie
  Voor Theater Instituut Nederland heeft Stichting sArte.nl een online theaterencyclopedie ontwikkeld, die enorme voorstellingendatabase van TIN ontsluit met de technieken van wikipedia.
 • Medisch Centrum happy
  Een virtuele interactieve soap die volledig verweven was met de chatsite happyvpro.nl. Omdat de oorspronkelijke site niet meer bestaat heeft stichting sArte.nl een reconstructie gebouwd. Lees meer...
 • Zomaar een website
  De url http://www.zomaareenwebsite.nl laat bij iedere aanroep een andere webesite zien. Iedereen met een website kan deze zonder kosten aanmelden.
 • Wensprikbord
  Op http://www.wensprikbord.nl kun je een wens via internet kenbaar maken. Niet alleen dat je een briefje op dit prikbord kunt hangen, je kunten anderen (anoniem) erop wijzen dat er een nieuw bericht op het prikbord staat.
 • GrafittyWall
  De sArte GrafittyWall is een site waar gebruikers via sms een virtuele muur kunnen versieren met teksten. Op de muur zie je een willekeurige selectie van de meest recent ingestuurde bijdragen. Zodra iemand een tag naar de muur smst, verschijnt deze meteen.
  Gebruikers kunnen ook een eigen muur maken. Dit project is inmiddels afgesloten. page | by Dr. Radut